Week van de Mantelzorg 2019

Van 10 t/m 15 november 2019 is het de Week van de Mantelzorg: een week om te genieten en te ontspannen

De Week van de Mantelzorg is speciaal voor (jonge)mantelzorgers. Om waardering uit te spreken voor de zorg die jij als (jonge) mantelzorger verleent. Een week vol momenten waarin u voor even vrij af mag nemen van het zorgen en inspiratie en ontspanning kan opdoen.

Wat is mantelzorg?
Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg kan het nodige van een mantelzorger vragen, zeker als er daarnaast ook nog sprake is van een baan. Heeft u vragen over mantelzorg? Neem gerust contact op met Bureau Mantelzorgondersteuning Pijnacker-Nootdorp via 06-22470217,mailto:info@mantelzorgpijnacker-nootdorp.nl of  http://www.swop.nl/bmo

Praktische informatie
Via deze link naar de folder van de Week van de Mantelzorg vindt u alle informatie over de activiteiten die van 10 -15 november georganiseerd worden voor mantelzorgers in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Kies uw favoriete activiteit(en) en schrijf u in via www.swop.nl/bmo of via deze aanmeldlink. De zorgvrager kan zelf ook deelnemen. Misschien is het juist wenselijk dat de zorg overgenomen wordt? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier. Geprobeerd wordt om samen met u een passende oplossing te vinden. Verder:
• Heeft u geen internet? Dan kunt u zich opgeven via 06-22470217 of bij de balie van de vestigingen Pijnacker en Nootdorp van Bibliotheek Oostland.
• Inschrijven kan tot en met 3 november 2019. Voor de meeste activiteiten geldt: vol = vol. Informeer na deze datum voor eventuele mogelijkheden.
• Deelname aan meerdere activiteiten is toegestaan.
• Eén introducé per activiteit is welkom. Dit graag aangeven op het aanmeldformulier.
• Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Per activiteit geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers.
• Zonder tegenbericht wordt u na aanmelding verwacht bij de activiteit.
• Mocht u onverhoopt verhinderd zijn: graag afmelden via 06-22470217 of info@mantelzorgpijnacker-nootdorp.nl

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland (SBJ SamenSterk) organiseren gezamenlijk deze speciale week voor mantelzorgers. De Week van de Mantelzorg is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

X