Wij steunen LHBT’ers

Dit jaar organiseert het jongerenwerk in samenwerking met vrijwilligers en de DWH (Delftse werkgroep homoseksualiteit) voor het eerst de coming out week en de regenboogweek.

Een regenboogvlag is een veelkleurige vlag bestaande uit strepen met de kleuren van de regenboog, maar dan meestal niet in elkaar overvloeiend, maar met zes of zeven egale stroken. Regenboogvlaggen werden en worden door de eeuwen heen gebruikt door zeer uiteenlopende groepen en gebieden verspreid over de hele wereld. De bekendste regenboogvlaggen zijn die van de homobeweging en de vredesbeweging.

Ons programma bestaat deze week uit:

  • 15 winkels, sportverenigingen en scholen hijsen deze week de regenboogvlag in Pijnacker
  • Dinsdag 10 oktober LHBT thema behandelen op Stanislas college.
  • Woensdag 11 oktober nemen we deel aan het landelijke LHBT ontbijt in Delft
  • Woensdag 11 oktober staan we op de markt in Pijnacker om aandacht te vragen voor dit onderwerp en delen we gratis roze koeken uit
  • Donderdag 12 oktober LHBT thema behandelen op Stanislas college.
  • Donderdag 12 oktober Vlag hijsen bij het Hofland en roze koek voor de bewoners die komen kijken.

Verder is er veel aandacht voor het thema in de plaatselijke krant de Telstar waar we een regenboog vlag hebben geplaatst van een gehele pagina met de vraag aan de bewoners van pijnacker om deze pagina uit te knippen en voor het raam te hangen. Hiermee laat je zien dat je LHBTers accepteert. Ter afsluiten is er maandag 16 oktober een interview over het LHBT project op de radio waarin we terug blikken op de afgelopen week.

Onderstaande link is naar een artikel van de Telstar:

https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/86782/roze-koeken-en-hijsen-lhbt-vlag-bij-t-hofland-?redir

 

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt U contact opnemen met een van de jongerenwerkers

 

X